challekarlsson

Mamma till Juni

Loppis

Publicerad 2013-06-30 06:45:33 i Allmänt,

Idag är det loppisdags!
Jag, Ida o Hanna är på plats i Ronneby för att sälja av lite saker som vi inte längre är i behov av.

Klockan halv sju och det är LÅNG kö in till loppisen!! Det är visst något speciellt med loppisar ;)

Så är ni i Ronneby kan ni komma o fynda!

/Challe

Tjejkväll

Publicerad 2013-06-29 06:50:36 i Allmänt,

Ladysnight i Åhus igår!

Äspets rökeri i solensken, ett glas rose, god mat och gott sällskap..precis så som det ska va!

/Challe

Work in..

Publicerad 2013-06-28 15:58:41 i Allmänt,

..progress!

Nu är vi på gång med första projektet utomhus. Stay tuned för att se resultatet om några dagar!
..Ja jag e optimist, de kommer väl vara klart i en handvändning ;)..

Lite mera midsommar!

Publicerad 2013-06-26 22:28:08 i Allmänt,

Eftersom det har regnat hela dagen så var det trevligt att sätta sig och titta tillbaka på den fina, varma och soliga midsommarafton som vi tillslut fick!
 
 
En härlig dag!
 
/Challe
 
 
 

Chocolate Strawberry Cake

Publicerad 2013-06-26 22:07:39 i Matlagning och bakning,

Här kommer receptet på tårtan som jag gjorde till midsommar. Eller iallafall ett ungefärligt, jag har en tendens att aldrig lyckas följa recept och hitta på lite eget...
 
Recptet på tårtan är med päron egentligen, men jag tyckte att det passade bättre med jordgubbar till midsommar...så det fick det bli :)
 

Jordgubbsbotten:
200g vit choklad
225g smör, osaltat
3dl socker
6st ägg
1msk vaniljsocker 
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1/2tsk salt
ca 3 dl hackade jordgubbar

Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på låg temperatur. Häll den smälta chokladen i en bunke och tillsätt socker och blanda ihop det ordentligt. Tillsätt ett ägg i taget, vispa noga mellan varje. Vänd försiktigt ner övriga ingredienser inklusive de hackade jordgubbarna. Klä två springformar, ca 24cm i diamter, men bakplåtspapper. Fördela smeten jämt mellan båda formarna. Grädda i 175grader i cirka 25 minuter. En sticka ska komma ut ren när kakan är klar men den får inte heller vara för torr. Låt svalna under en handduk.

Browniebotten:
170g mörk choklad
113g smör
1 1/2dl socker
3st ägg
2tsk vaniljsocker 
1 1/2dl vetemjöl
1/2tsk bakpulver
1/4tsk salt

Smält choklad och smör tillsammans på låg temperatur. Häll den smälta chokladen i en bunke och tillsätt socker. Tillsätt ett ägg i taget, vispa noga mellan varje. Vänd försiktigt ner övriga ingredienser. Klä en springformar, ca 24cm i diameter, med bakplåtspapper. Fördela smeten jämt i formen. Grädda i 175grader i cirka 25 minuter. En sticka ska komma ut ren när kakan är klar men den får inte heller vara för torr.Låt svalna under en handduk.

Jordgubbsmousse:
 Jordgubbssylt

3dl vispgrädde
1 tsk Vaniljsocker

Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker. Vänd försiktigt ner jordgubbsmarmelad tills du fått en smak du gillar. 

Swiss Meringue Strawberry Buttercream:
6st äggvitor
3 1/2dl socker
400g smör, rumsvarmt
2tsk vaniljsocker
ca 1 dl mosade jordgubbar

Ta fram smöret och tärna det i små bitar, lägg det på en tallrik för att bli rumsvarmt. Förbered ett vattenbad. Skålens botten får inte nudda vattnet när det kokar. Lägg äggvitorna i skålen ovanför vattenbadet och tillsätt sockret. Värm marängsmeten till 60 grader (använd en digital termometer) och vispa hela tiden. Se till att kanterna på skålen skrapas så att allt socker löser sig. När marängen nått 60 grader, ta av skålen från vattenbadet och vispa  tills blandningen är  vit, fluffig och glansig. När du tar upp vispen ska topparna stå kvar. 

Tillsätt en kub smör i taget och vispa mellan varje. När du fått en fluffig smörkräm, tillsätt vaniljsocker och jordgubbar och vispa tills allt är jämt blandat.

 

Efter ovan moment är det dags att lägga ihop tårtan, jag gjorde det dagen innan. (Det gick bra och tårtan var saftig dagen efter). Börja med en jordgubbsbotten, bred på hälften av jordgubbsmoussen och lägg sedan på chokladbotten. Bred på resterande jordgubbsmousse och lägg sedan på den sista botten. Jag fick jämna till kanterna så att alla bottnar blev lika stora. Stryk sedan på marängsmörkrämen på tårtan, sidor och toppen. Ställ in den i kylskåp och låt det stelna innan du brer på ett lager till. Sedan tog jag en sprits och dekorerade sidorna på tårtan genom att "dutta" ut bollar på sidorna, eller hur man ska beskriva det. Toppen av tårtan täcks med skivade jordgubbar.

 

Det är några moment med tårtan, men jag tycker att det är värt det för den var god :)

 

 
/Challe
 

En liten runda

Publicerad 2013-06-24 20:51:32 i Allmänt,

En liten runda i trädgården i kvällssolen resulterade i jordgubbar till kvällsfika och oregano till frysen :)

Funderar på..
..om det ändå inte borde vara förbjudet att vara förkyld på sommaren? Det passar liksom inte ihop, en förkylning och sommar?! Och ja..Palle har smittat både mig och Juni :(
..vad jag behöver på IKEA, blir nog en runda dit i morgon.
..om det blir för mycket svart med både svart kupa och svart runt fönstren på kupan? Tror inte det..
..om jag kan träna i morgon eller inte? Förmodligen inte..men vill så gärna! Vi kör ju vår "bara för att det är kul"-träning tillsammans då igen.
..vad jag ska laga för mat till Juni. Tänkte ha en laga-mat-dag :)

Hoppas er dag varit bra!

Kram

Om

Min profilbild

Challe Karlsson

Välkommen hit! Här skrivs det om allt mellan himmel och jord, men mycket om mammalivet, träning och matlagning. På återseende hoppas jag! Och jag skulle bli så glad om du lämnade en kommentar!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela