Blåbärslimpa
Perfekt bakväder idag! Blev en blåbärslimpa, super enkelt!
Du behöver:
2 dl havregryn
6 dl fullkornsmjöl av dinkel
1/2 dl krossade linfrön
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 krm salt
2 tsk kardemumma
3 dl naturell yoghurt
1 dl blåbär, färska eller frysta
1 dl vatten
1 msk rapsolja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ned yoghurt, blåbär, vatten och rapsolja.
Smörj en avlång brödform med lite rapsolja och häll i smeten. (Smeten/degen är fast men kladdig) Grädda längst ned i ugnen i ca 1,5 timme.
Glöm inte att skära brödet i skivor innan ni fryser in det. Lättare att ta upp till frukostmackan då!
Lycka till!
/Challe