challekarlsson

Mamma till Juni

File Indienne

Publicerad 2013-01-21 18:09:39 i Matlagning och bakning,

Den här grytan bjöd vi Ann pch Ante på i lördags. Mycket enkelt och gott!
 
File Indienne
4 port.
 
600 g fläskfile
1 stor gul lök
1 grön paprika
1 stor tomat
smör
salt
peppar
2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
1 ½ msk soja
2 tsk curry
2 msk koncentrerad apelsin juice
½ dl chilisås
1-2 krossade vitlöksklyftor
1-2 kdm chilipeppar
 citron
 
Gör såhär:
 
Skär fläskfilen i cm-tjocka skivor och bryn dem så att dem får lite yta, krydda med salt och peppar.Låt vila.
Hacka löken, paprikan och tomaten, fräs först lök och paprikan knappt mjuka och tillsätt sedan tomaterna. Blanda i creme fraichen och lite av grädden med grönsakerna, och tillsätt kryddorna, vitlök, chilisås och soja.
Tillsätt resten av grädden och det brynta köttet, låt koka samman.
 
Om man vill så kan man garnera med räkor, dill och citron. Vi garnerade bara med citron, gott det med.
Serveras med ris eller pressad potatis och en god grönsallad.
 
Lycka till!
 
/Challe
 
 

Kommentarer

Postat av: sandra

Publicerad 2013-01-22 16:17:44

Tack för tipset man behöver förnya sin mat ibland..funkar kanske mä kycklingfile mä? Kram

Svar: Det tror jag absolut! Kram
Challe Karlsson

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Challe Karlsson

Välkommen hit! Här skrivs det om allt mellan himmel och jord, men mycket om mammalivet, träning och matlagning. På återseende hoppas jag! Och jag skulle bli så glad om du lämnade en kommentar!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela