Vaniljbulle med toscatäcke
Här kommer receptet på bullarna vi bakade i veckan, en trevlig variant av "uppiffade" vaniljbullar.
Ca 32 st
Deg:
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 ägg
11-12 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
Toscasmet:
100 g smör
100 g flagad mandel
2 dl socker
1/2 dl vetemjöl
1 msk mjölk
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Smula jästen i bunke, och blanda med fingervarm mjölk. Tillsätt smör, socker, ägg och vetemjöl. Knåda till en smidig deg och låt jäsa i 30 min.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i 32 lika stora delar och forma till runda bollar. Gör en grop i dem och fyll med fyllning. Nyp sedan ihop bullen ordentligt och lägg skarven nedåt i en bullform. Låt jäsa ytterligare 30 min och sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull, rör om och låt sjuda i ca 1 min. Lägg sedan en klick smet på varje bulle, för att sedan grädda dem i mitten av ugnen i 8-10 min.
Lycka till!
/Challe